Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Πολύ μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο Κυριακάτικο Τύπο, δίνοντας διαστάσεις «θρίλερ» στην εκλογική αναμέτρηση καθώς η διαφορά που χωρίζει το ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, τουλάχιστον στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, μπορεί εύκολα να ανατραπεί.

Και στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, κοινό στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται σταθερά τρίτο κόμμα με ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 7%, ότι το κόμμα Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο όριο να μείνουν εκτός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η οποία διενεργήθηκε μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,3% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,2%. Η ΧΑ συγκεντρώνει 6,8%, το Ποτάμι 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 4,3% η Λαϊκή Ενότητα 4,8% και η Ένωση Κεντρώων 3,3%.

Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 3,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,2%.

Στην άλλη δημοσκόπηση, της Alco για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζεται μόλις στο 1,5%. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6%, η ΝΔ 21,1%, η ΧΑ 6,3%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, οι ΑΝΕΛ 2,4%, το ΠΑΣΟΚ 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων 3% και το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%. Στο 6,5% βρίσκεται η αποχή και στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.