Βλ. Ντομπρόβσκις: Εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας οι εκλογές

«Εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας» χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel». Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι, η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στις Βρυξέλλες και επεσήμανε πως «πρόκειται για μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» και εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εξομάλυνση και την επίσπευση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντάς τον επαγγελματία και αναμφίβολα πιο συνεργάσιμο από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μέχρι τώρα, ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει παίξει έναν θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις και εκτίμησε ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), «η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας».