Πετράκος: Σε μνημονιακό κόμμα μεταλλάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρατυπία χαρακτήρισε τυχόν προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ζητώντας παράλληλα «να γίνει δημοκρατικό συνέδριο για να επιστρέψουμε στις προγραμματικές δεσμεύσεις».

Μιλώντας στον «Σκάι» ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε σε αντιμνημονιακή βάση και μεταλλάσσεται σε μνημονιακό κόμμα» και διευκρίνισε ότι έως ένα βαθμό το ίδιο είχε συμβεί και με τη ΝΔ. Ο κ. Πετράκος διερωτήθηκε για την κυβερνητική πλειοψηφία αν το 2014 θα ψήφιζαν αυτό το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι «από τους 162 – 163 του Παπανδρέου φτάνουμε να ψηφίζουν το νέο μνημόνιο 230. Είναι λυπηρό και τραγικό που το πολιτικό σύστημα μεταλλάσσεται».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το κόμμα μου ως κόμμα δεν έχει απόφαση. Η πλειοψηφία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είχε πάρα πολλές επιλογές, δεν τις αξιοποίησε, και εμείς φωνάζαμε γιατί δεν υλοποιούνται οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τη διαπραγμάτευση».