Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες

Κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό άσκησε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από την χθεσινή έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για το θέμα.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε χθες προκειμένου να μας ενημερώσει ότι πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη ραγδαία αύξηση εισροής μεταναστών στη χώρα μας. Προφανώς έχει ξεχάσει ότι έκτακτη διυπουργική σύσκεψη – με το ίδιο αντικείμενο και με την ίδια σύνθεση, αν εξαιρέσουμε τον κ. Φλαμπουράρη – είχε ξαναπραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του και στις 14 Απριλίου, δηλαδή πριν από τέσσερις ακριβώς μήνες», υπενθύμισε η κ. Βούλτεψη.

«Χθες, ο κ. Τσίπρας μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν: Διαρκής συντονισμός (κατά το διαρκές συνέδριο;) για ενίσχυση υποδομών πρώτης υποδοχής, ενίσχυση διαδικασιών ταυτοποίησης, ταχύτερη μετακίνηση από τα νησιά προς τον ηπειρωτικό χώρο, ανάληψη όλων των δυνατών πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Στις 14 Απριλίου, είχαν επίσης αποφασιστεί τα… ίδια ακριβώς», πρόσθεσε η βουλευτής της Ν.Δ..

Επισήμανε παράλληλα ότι «προκαλεί δεν αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά απέφυγε να μιλήσει για επαναπροωθήσεις και επαναπατρισμό, προτίμησε να αναφερθεί στην ανάγκη για “ένταξη στον κοινωνικό ιστό”, έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Περιφέρεια και στους εθελοντές, αλλά δεν είπε λέξη για τα στελέχη του Λιμενικού, που κατά μέσο όρο προβαίνουν σε 500 διασώσεις ημερησίως». Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, με τον τρόπο αυτό, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι το Λιμενικό ανακοίνωσε χθες πως μόνο τον Ιούλιο είχαμε 54.889 εισόδους, δηλαδή ότι ο αριθμός των εισροών μόνο τον Ιούλιο, ξεπέρασε το σύνολο των εισροών για το 2014.

«Η μόνη σχετική αναφορά που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν σε “προληπτικούς διασυνοριακούς ελέγχους στο πλαίσιο της νομιμότητας. Και για άλλη μια φορά, όπως και τον περασμένο Απρίλιο, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της Λαμπεντούσα, θέλοντας να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για την δραματική επιδείνωση», συνέχισε η κ. Βούλτεψη και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τις διαχρονικές θέσεις του, αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες».