Δεκτό κατά πλειοψηφία στις Επιτροπές το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Πέρασε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε υψηλούς τόνους και τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν το λόγο -μεταξύ των οποίων Δ. Στρατούλης, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Πετράκος, Δ. Χαραλαμπίδου- να επιμένουν στην αρνητική τους στάση.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.

Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

Ακολουθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο χρόνος έναρξης της συζήτησης καθώς και η ώρα της ψηφοφορίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιχειρήσει να καθυστερήσει και πάλι τη συνεδρίαση.

Μιλώντας στη συνεδρίαση των Επιτροπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο, δήλωσε κάθετα αντίθετη στην ακολουθούμενη διαδικασία και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση της Δημοκρατίας. «Αυτό που μου ζητείται είναι αν μπορούσα να εξέδιδα και μια σφραγίδα που θα λέει ‘η Βουλή των Ελλήνων’ να τους τη δώσουμε για να επικυρώσουν τα φιρμάνια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε, δε, ότι απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Π ρωθυπουργό με την οποία τούς ζητεί να ενημερώσουν επισήμως τους ομολόγους τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται αυτό το νομοσχέδιο καταναγκαστικά.