Βελτίωση στο πύρινο μέτωπο στο Πόρτο Ράφτη, νέες εστίες σε Αργολίδα, Κορωπί

Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη, ωστόσο, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στους Φούρνους Αργολίδας σε αγροτοδασική έκταση και ακόμα μία φωτιά σε χαμηλή βλάστηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στο Κορωπί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, στο Πόρτο Ράφτη οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα καθώς αποσύρθηκαν τα δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στους Φούρνους Αργολίδας όπου καίει αγροτοδασική έκταση και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί στο βουνό πάνω από το χωριό χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση επιχειρούν μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από 22 οχήματα, πενήντα πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και ομάδες πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με ψεκαστικά μηχανήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη πεζετέλ και δύο αεροσκάφη καναντέρ. Η φωτιά καίει κυρίως δασική έκταση με πουρνάρια, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.

Εξάλλου, φωτιά που ξέσπασε στη λεωφόρο Μαρκοπούλου σε όχημα τύπου βαν επεκτάθηκε σε ξερά χόρτα και αμπέλια στο Κορωπί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα.