Έρχονται απαλλαγές ή μειώσεις των προστίμων για τις γεωτρήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τσιρώνης, ανέφερε πως προβαίνει στην απαλλαγή ή τη μείωση των προστίμων για τις γεωτρήσεις, καθώς όπως είπε, «δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων και καλούμε τους πολίτες να υποβάλουν έγκαιρα, μετά τη δημοσίευση της σχετικής τροποποίησης της ΚΥΑ, τις αιτήσεις τους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων που τους παρέχονται».

Η βασική αλλαγή, συνέχισε, που κάνουμε είναι η απαλλαγή από το πρόστιμο, μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη και η ελαχιστοποίηση του προστίμου μέχρι τέλος του χρόνου., όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα, προχωρούμε σε απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής του προστίμου, πρόσθεσε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νερό είναι πολύτιμος φυσικός πόρος, αποτελεί τη βάση της ζωής αλλά και κάθε οικονομικής δραστηριότητας, με προεξάρχουσα την αγροτική παραγωγή και η καταγραφή των χρήσεών του αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την ορθολογική διαχείρισή του και τη μείωση της σπατάλης του νερού άρδευσης.

Οφείλουμε όμως, τώρα αλλά και στο μέλλον να μην διαταράσσουμε την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των καλλιεργητών μας σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας στιγμή της ιστορίας της, εξήγησε εν συνεχεία ο κ. Τσιρώνης.

Καταλήγοντας, υπερθεμάτισε ότι η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να παραμείνει ένας σταθερός πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας και το υπουργείο συμβάλλει με την τροποποίηση της ΚΥΑ προς αυτήν την κατεύθυνση, θεσμοθετώντας παράλληλα αυτά που απαιτούνται για την διασφάλιση του αναγκαίου πόρου του αρδευτικού νερού.