Ετοιμος να παραιτηθεί από την προεδρία του ΛΑΟΣ για δύο offshore o Γιώργος Καρατζαφέρης

Του Άρη Ραβανού

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ερευνάται εάν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma».

Η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει δηλώσει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του και κυρίως εάν κατέγραψε τις δυο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, καθώς ο κ. Καρατζαφέρης ενδέχεται να είναι εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα σε σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Με βάσει την έρευνα της δικαιοσύνης, η εταιρεία Catalina International, προκύπτει, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με το εάν έχουν δηλωθεί η όχι οι δυο εταιρείες στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ και εν συνεχεία θα προχωρήσει η έρευνα για να φανεί ο βαθμός της εμπλοκής του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση με τα ελικόπτερα.

Πάντως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ποινή είναι μεγάλη για πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=649296