Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας ο Νίκος Δένδιας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος της ΝΔ άφησε ο Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας υποστηρίζοντας ότι «εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω».

«Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της Κεντροδεξιάς σήμερα», τόνισε ο κ. Δένδιας και σημείωσε με νόημα ότι «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτηση στα όργανα του κόμματος και τόνισε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά τον τιμά «αλλά πρέπει να συζητήσουμε και τι πήγε στραβά». Αναφερόμενος στη συμφωνία ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ πρέπει να την στηρίξει και χαρακτήρισε ορθή την επιλογή του Πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. «Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα είναι ορθή, με την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και την προσπάθεια για συμφωνία» κατέληξε ο κ. Δένδιας.