Βερολίνο: Δεν υπάρχει περίπτωση επίτευξης συμφωνίας εντός 48 ωρών

Κατηγορηματικά αποκλείει το Βερολίνο την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα μέσα σε 48 ώρες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα το απόγευμα ανώτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega Π. Βαλασόπουλος, ο εν λόγω κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία σε 48 ώρες και πως κάτι τέτοιο θα πάρει πάρα πολύ καιρό, γιατί έχουν όλα μεταβληθεί και έχει πλέον διαμορφωθεί ένα καινούργιο πλαίσιο, οι διαδικασίες θα κινηθούν από το μηδέν και θα απαιτήσουν χρόνο.

Μια νέα συμφωνία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπογραφεί σύντομα, είπε, και ερωτηθείς πόσος καιρός θα χρειαστεί δήλωσε πως δεν θέλει “να σπεκουλάρει” και πρόσθεσε “δεν ξέρουμε”.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος, δεν θα υπάρξει καμία απόφαση πριν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο -όπως είπε- θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Ο ίδιος τόνιζε πως η καγκελάριος θα παρακολουθήσει “με απόλυτη ψυχραιμία” το βράδυ της Κυριακής τα αποτελέσματα και κατόπιν θα πάρει θέση.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν το Βερολίνο έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε πως οι δύο πλευρές βεβαίως και μιλούν, αλλά αυτό γίνεται σε τυπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ.