Μάνφρεντ Βέμπερ: «Λυπούμαστε βαθύτατα»

Παρέμβαση για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά και την συνεδρίαση του Eurogroup έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Βέμπερ υποστήριξε πως η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ανεύθυνη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ η Ευρώπη έχτιζε γέφυρες και ήταν έτοιμη να βοηθήσει.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του και το λαό του σε αυτήν την κατάσταση. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση”.

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε να πει ψέματα στον λαό για το τι συνέβη, καθώς τόσο ο πρόεδρος Γιούνκερ όσο και το Eurogroup έκαναν μεγάλες παραχωρήσεις. «Για είναι επιτυχημένη η Ευρωζώνη απαιτείται αξιοπιστία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη. Η Ελλάδα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη όλων των 18 εταίρων της, ενώ κάλεσε την ΕΚΤ και το Eurogroup να πράξουν το κάθε τι για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».