Πληροφορίες φέρουν τον Πρωθυπουργό να κάνει περιοδεία υπέρ του "ΟΧΙ"

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία σε Αθήνα και Περιφέρεια, προκειμένου να “σηκώσει” την εκστρατεία υπέρ του “ΟΧΙ”, στη σκληρή απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων που «οδήγησε στο αδιέξοδο» και παράλληλα θα θέτει συνέχεια το ερώτημα προς την αντιπολίτευση, εάν συμφωνεί με την πρόταση των Ευρωπαίων.

Μετά την ψηφοφορία στην Βουλή, θα συνεδριάσει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το κρίσιμο ερώτημα σε αυτή τη φάση είναι τι θα κάνει η Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, είτε η ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεχθεί την πρόταση των δανειστών και πει «ναι», είτε πει “όχι”.

Στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός αποφασίσει, σταθμίζοντας το μεγαλύτερο κακό, υπέρ του «ναι» στη συμφωνία με τους δανειστές, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί και ο κ. Τσίπρας, αφού θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, θα πάει σε εκλογές.

Στην περίπτωση που ο λαός πει «όχι», ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει μία καλύτερη συμφωνία έχοντας ως βασικό του επιχείρημα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Εάν πάλι δεν του δώσουν μία καλύτερη συμφωνία, τότε θα αναγκαστεί να διαχειριστεί τη χρεοκοπία και ενδεχομένως να συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους την συναινετική έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Βουλή, θα εξηγήσει πως έφθασε στην απόφαση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και αναμένεται να δώσει μια πρώτη όψη της επόμενης ημέρας, ενώ παράλληλα θα κάνει έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα μιλήσει στην Βουλή.

Η Πολιτική Γραμματεία θα επικυρώσει την απόφαση για το δημοψήφισμα ενώ αναμένεται ότι θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα για να στηριχθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στην κοινωνία.