Σαμαράς και Τσίπρας τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη ο Κουβέλης

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί αρχικά (14:45) τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να χειριστεί οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές και ειδικότερα το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ.

Όπως γράφει η Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ένα «πλαίσιο αρχών και θέσεων» το οποίο περιλαμβάνει «την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος» και πρόταση «για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αντώνη Σαμαρά θα γίνει αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι διέψευδαν την περασμένη Παρασκευή τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει τορπιλίσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5175651/ston-proedro-ths-dhmokratias-thn-trith-o-f-koybelhs/