Χέλμουτ Κολ: «Ηταν λάθος η πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

Βαριές ευθύνες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη καταλογίζει στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο προκάτοχός του, Χέλμουτ Κολ, σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την προσεχή Τετάρτη.

Στα αποσπάσματα του βιβλίου, τα οποία προδημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine, ο Χέλμουτ Κολ καταλογίζει στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που υπό τον Σρέντερ κυβέρνησε τη Γερμανία από το 1998 έως το 2005 δυο μεγάλα λάθη, την πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ δέχθηκε την Ελλάδα πρόωρα στην ευρωζώνη και προέβη σε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, αναφέρει ο Χέλμουτ Κολ στο βιβλίο του, το οποίο όπωςσημειώνει η Deutsche Welle, ο ίδιος θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στη Φρανκφούρτη μαζί με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι αποφάσεις αυτές ανήκουν σε μια σειρά βασικών εσφαλμένων εξελίξεων τις οποίες αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε στην ΕΕ, στην ευρωζώνη και σε μεμονωμένες χώρες μέλη». Οι λανθασμένες αυτές εξελίξεις, σύμφωνα με τον ίδιο, ενισχύθηκαν στη συνέχεια από λανθασμένες αποφάσεις στις χρηματαγορές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5175688/xelmoyt-kol-htan-lathos-h-prowrh-entaksh-ths-elladas-sthn-eyrwzwnh/