Ζ.Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού

Απάντηση στα σενάρια για Grexit έδωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου. «Ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«H Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει τραυματική εμπειρία από τέτοιους εκβιασμούς και σε ό,τι αφορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με έχετε ακούσει πολλές φορές να κάνω μνεία σε αυτήν την εχθροπραξία που συνέβη το Μάρτιο του 2013 κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους ομολόγους μας και στους κοινοβουλευτικούς σε όλη την Ευρώπη, να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά τέτοιοι εκβιασμοί να απευθυνθούν σε Κοινοβούλια», τόνισε η κ.Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ζούμε σε εποχές που αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και συνέχισε λέγοντας ότι «υπ’ αυτήν την έννοια και η εμπειρία του Κυπριακού Κοινοβουλίου και η αποτίμηση της εμπειρίας αυτής δύο χρόνια και κάποιους μήνες αργότερα αποτελεί πολύ χρήσιμο, πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε».

Από την πλευρά του ο Γ. Ομήρου υπογράμμισε ότι είναι «πολύτιμη η συνεισφορά του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».