Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί απόψε μια λύση

Στην εκτίμηση πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, ζητώντας συνολική και μακροχρόνια λύση που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί μια λύση απόψε» και πως «αν έχουμε συμφωνία απόψε θα ήταν καλύτερα, αν όμως όχι, πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια σήμερα ώστε να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες».

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Ολάντ, η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική και μακράς διάρκειας και να επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι μια καλή συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει λύσεις για τον προϋπολογισμό και να κάνει ορατές τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας για τους επόμενους μήνες.

«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας» ανέφερε και πρόσθεσε πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».