Διαφορά «μαμούθ» ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ - Έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Υπερδιπλάσιο ποσοστό στην εκτίμηση ψήφου, εμφανίζεται να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 11ης και 17ης Ιουνίου, μέσω τηλεφώνου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6,5% αμφότεροι, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, «άλλο κόμμα» 4%, ενώ στο 19,5% καταγράφεται το δημοσκοπικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Εξάλλου, στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει εξάλλου ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, το 9% ότι μάλλον χρειάζεται και 1% είναι χωρίς γνώμη.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει, το 34% να υποχωρήσει και το 4% είναι χωρίς γνώμη.

Το 60% έχει θετική γνώμη για το ευρώ, το 36% αρνητική γνώμη για το ευρώ και 1% είναι χωρίς γνώμη.

Το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα, το 22% «μάλλον καλύτερα», το 12% ότι θα έμεναν ίδια και 4% είναι χωρίς γνώμη.

Το 42% έχει θετική γνώμη για την ΕΕ, το 57% αρνητική και 2% είναι χωρίς γνώμη.

Αντίδραση της ΝΔ

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Αυγή της Κυριακής».

“Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει:

“Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την “Αυγή”, να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

Πηγή: ΑΠΕ