Εννοείται ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες δήλωσε ο Γ. Χόνδρος

Μέχρι τώρα οι δανειστές ζητούν μόνο περικοπές και λιτότητα. Έτσι όμως η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει, τονίζει ο Γ. Χόνδρος στην γερμανική ραδιοφωνία και εμφανίζεται βέβαιος ότι τη Δευτέρα οι τράπεζες θα ανοίξουν.

«Οι θεσμοί ζητούν περικοπές στους συνταξιούχους και στην οικονομία που δεν αντέχουν άλλα μέτρα», δηλώνει ο Γιώργος Χόνδρος μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk (DLF).

«Εννοείται ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες, και εννοείται ότι οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι ασφαλείς. Θα σας παρακαλέσω να με καλέσετε τη Δευτέρα το μεσημέρι για να ξαναμιλήσουμε. Διότι ξέρετε πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη συζήτηση; Ότι εκείνη την μέρα ή την άλλη μέρα θα έχουμε μια καταστροφή. Φανταστείτε να ακούγατε κάθε μέρα ότι την Δευτέρα οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν, ότι τη Δευτέρα η χώρα θα χρεοκοπήσει. Φυσικά και θα προσπαθούσατε να σηκώσετε όσο χρήματα έχουν απομείνει στον τραπεζικό σας λογαριασμό», αναφέρει ο Γιώργος Χόνδρος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει λεπτομερές έγγραφο για σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις. Αν οι εταίροι δεν το αποδέχονται «δεν είναι δικό μας πρόβλημα», υπογραμμίζει ο κ. Χόνδρος. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν «παίζει» με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αλλά από την άλλη πλευρά όμως «δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς», ενώ προειδοποιεί ότι αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τίθεται σε κίνδυνο και το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.