Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη»

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη» και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση, χρησιμοποιώντας μια μεταφορά: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια» και εξήγησε ότι βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και όχι στις Βρυξέλλες γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική.

«Η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικές προκλήσεις, που παραμένουν» σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο πολλών κρίσεων και εντάσεων, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πόλο σταθερότητας στην περιοχή».  Αναφερόμενος ειδικά στο ουκρανικό ζήτημα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε πως η κρίση στην Ουκρανία είναι «κακός οιωνός για τις εξελίξεις» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο νέο κόσμο, κουβαλώντας τα λάθη του παρελθόντος στις αποσκευές μας».

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, κατά την είσοδο στο Φόρουμ, είχαν θερμή χειραψία.

photo-tsipras-poutin