«Το "μεγάλο όχι" δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ"

Εδώ και καιρό ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το μεγάλο «όχι», αλλά «το “μεγάλο όχι” δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ” είπε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στο ραδιόφωνο του “Alpha”.

«Δεν είναι η επιλογή μας αλλά αν χρειαστεί για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα για να πετύχουμε στο βάθος του ορίζοντα και πέραν της 30ης Ιουνίου θα το κάνουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται στο όνομα μιας ημερομηνίας να υποχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα φέρει τη χώρα σε 3 ή 6 μήνες να μας φέρει στα ίδια ή χειρότερα» απάντησε ο κ. Βούτσης σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση όσον αφορά το τέλος Ιουνίου.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «το “μεγάλο όχι” δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ. Όχι μόνο δεν εργαζόμαστε αλλά και δεν εξετάζουμε την πιθανότητα του Grexit και κανείς ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικοοικονομικά δεν μπορεί να μας υποχρεώσει».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι αναπόφευκτες οι συνέπειες από τη μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο. Αναπόφευκτα πράγματα όσο έχουμε θέληση να βρεθεί ορθολογικά σωστή λύση δεν υπάρχουν»