Παππάς: Δεν κάνουμε διάλογο με διαρροές

«Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει «σαφή και γραπτή απάντηση» από τους Θεσμούς όσον αφορά στην πρόταση που κατέθεσε. «Με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο», συμπληρώνει.

Νωρίτερα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υποστήριζε ότι αξιωματούχοι της ΕΕ χαρακτήριζαν ανεπαρκή την ελληνική πρόταση.

«Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία», φέρεται να δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη-μέλη», φέρεται να είπε ένας άλλος.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση με προσοχή και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ομιλούν εκ μέρους της Κομισιόν».

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανώνυμους “κύκλους” που, παίζοντας βρώμικα, έσπευσαν να θάψουν την ελληνική πρόταση. Επιμονή για λύση», σχολίασε μέσω Twitter και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.