Σαπέν: Δε θα ήταν δραματική εξέλιξη ένα Grexit

Αισιόδοξος μεν ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, αλλά και πεπεισμένος ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συνιστούσε απαραίτητα δραματική εξέλιξη εμφανίστηκε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, εντείνοντας περαιτέρω τα αντιφατικά μηνύματα που, μεταξύ άλλων, και το Παρίσι στέλνει τις τελευταίες ημέρες προς την Αθήνα.

«Από οικονομική και δημοσιονομική άποψη δεν θα ήταν δράμα να δούμε την Ελλάδα να βγαίνει από την ευρωζώνη. Ωστόσο, θα ήταν πλήγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο, αφού το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει ως στόχο την συρρίκνωση, αλλά την διεύρυνση, δεν έγινε για τον αποκλεισμό μελών, αλλά για την υποδοχή ακόμη περισσότερων (μελών)» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου Υπουργού προκάλεσαν αίσθηση και σχολιάστηκαν ως ασυνήθιστα σκληρές, καθώς μέχρι τώρα εμφανιζόταν πιο διαλλακτικός σε σχέση με ομολόγους του από άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Γαλλία επιθυμεί να έχει κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή, 14 Ιουνίου, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι αναγκαία, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα.