Σκουρλέτης: «Βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο πόλεμο ανάμεσα σε δύο σχέδια για την Ευρώπη»

«Δεν έχει υπάρξει, ούτε θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη», υποστήριξε ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην Βουλή ενισχύοντας την «γραμμή» αντίδρασης του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στην χθεσινοβραδινή πρόταση-σοκ που κατέθεσαν οι δανειστές.

Ο κ. Σκουρλέτης παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις με «μεγάλο πόλεμο ανάμεσα σε δύο σχέδια για την Ευρώπη» και σημείωσε ότι «κοντός ψαλμός αλληλούια, ο πόλεμος μεγάλος, δύο σχέδια συγκρούονται για την Ευρώπη, ευθύνη της κυβέρνησης η αμφισβήτηση του φιλελευθερισμού, ευθύνη του καθενός πως πολιτεύεται και ποια στάση κρατάει».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «έναν ακήρυχτο πόλεμο που «δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα αλλά με όρους και όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός» και κάλεσε με επικριτική διάθεση, το ΚΚΕ να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης.

«Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε τη στάση του παρατηρητή σε αυτό τον πόλεμο. Ταχθείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας», τόνισε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, για να λάβει την απάντηση από το Χρήστο Κατσώτη ότι το ΚΚΕ στέκεται ενάντια στη βαρβαρότητα που η κυβέρνηση θέλει να την εξανθρωπίσει, ενώ ο Θανάσης Βαρδαλής, επίσης από το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι «έτσι κι αλλιώς η συμφωνία που έρθει δε θα πάρει πίσω μέτρα αλλά θα επιφέρει κι άλλα μέτρα στην καμπούρα του ελληνικού λαού».