Δεν αλλάζει χώρο διεξαγωγής η δίκη της "Χρυσής Αυγής"

Στον Κορυδαλλό θα συνεχιστεί τελικά η δίκη της “Χρυσής Αυγής” παρά τις αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά και τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτου, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε δύο αιτήσεις για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας οι οποίες και απορρίφθηκαν από τη διοίκηση του Εφετείου.

Υπέβαλε, επίσης, αίτημα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφάλειας καθώς, όπως είπε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στον ίδιο χώρο θα διεξάγεται και η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Πρόεδρος δήλωσε σε όλους τους παράγοντες της δίκης την πρόθεση του δικαστηρίου η δίκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κατασκευάσει αίθουσα για τη διεξαγωγή της στο χώρο του εφετείου της Αθήνας.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα που είχαν υποβάλει κατηγορούμενοι βουλευτές για μεταβολή των περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί η εισαγγελέας, πρότεινε την απόρριψή τους για τυπικούς λόγους καθώς, όπως ανέφερε, τα σχετικά αιτήματα πρέπει να υποβληθούν στο συμβούλιο εφετών.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής σχετικά με τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, τη μητέρα του και την αδελφή του, το δικαστήριο επέτρεψε να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, δηλαδή να ζητήσουν συμβολική αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.