Brussels Group σήμερα, αύριο EuroWorking και ίσως Eurogroup την Παρασκευή

Νέα συνεδρίαση του Brussels Group αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες ενώ για αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση του Euro Working Group για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, δεν αποκλείεται την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση και του Eurogroup για την Ελλάδα.

Πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριζαν ότι κατά τη διάρκεια της πενταμερούς «μίνι» συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο, στόχος ήταν, ούτως ή άλλως, να εξευρεθεί μια «κοινή γραμμή» μεταξύ των θεσμών απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν πλέον, και καθώς ο χρόνος τελειώνει, «παραφωνίες». Κατά τις ίδιες πηγές, η «κοινή γραμμή» βρέθηκε και όλοι γνωρίζουν πλέον ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Με γνώμονα την κοινή αυτή «γραμμή» πλέον, κατά τις ίδιες πηγές,  θα αρχίσει, εντός των επομένων ωρών, να συντάσσεται σχέδιο κοινής συμφωνίας. Ως προς το πιθανό περιεχόμενο της υπό εκκόλαψη συμφωνίας παράγοντες της Ευρωζώνης άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει μια απόφαση που θα έχει περισσότερο μεσοπρόθεσμο και λιγότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αφού δε θα συμπεριλαμβάνει τελικές διευθετήσεις για το ελληνικό χρέος.