"Deutsche Welle": "Δώστε σε άλλους να κάνουν τη δουλειά"!

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάβει τη “σωστή” απόφαση, τότε ο Ιούνιος μπορεί να είναι και ο τελευταίος μήνας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτή την εκτίμηση κάνει ο αρθρογράφος της Deutsche Welle, Μπερντ Ρίγκερτ.

Σε ένα επιθετικό, εναντίον της Ελλάδας, άρθρο, ο Ρίγκερτ σημειώνει ότι αντί να επιτύχει πρόοδο με την ΕΕ καταθέτοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, “ξέσπασε σε κατηγορίες”. “Είναι πεπεισμένος για την ύπαρξη συνωμοσίας νεοφιλελεύθερων συμμοριών στην ΕΕ, οι οποίες καλύπτουν το οξυγόνο της Αθήνας με τις παράλογες απαιτήσεις τους και οι οποίες θέλουν να δώσουν στο παράδειγμα αυτής της χώρας, ένα μάθημα για τις άλλες”. Ομως “παράλογες” χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος τις ιδεολογικές θέσεις του Α. Τσίπρα όπως αυτές καταγράφηκαν στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde” και σύμφωνα με τις οποίες, όπως τις ερμηνεύει, “φταίνε για όλα οι κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ”.

Για τον Ρίγκερτ, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει η ηγετική ομάδα της Αθήνας, η οποία, “όπως φαίνεται, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά καλύτερα, ή δεν ξέρει πώς να την κάνει”.

Χρειάζεται λοιπόν να παρθούν γενναίες αποφάσεις, αλλιώς η κυβέρνηση να παραδώσει “τη θέση σε άλλη ομάδα, που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση”.