Δρίτσας: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα»

Αρνητικός στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τα ξεπουλήματα. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Mega για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα», ενώ αναφερόμενος ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά υποστήριξε ότι πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα.

Ο κ. Δρίτσας κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με ό,τι προβλέπεται διεθνώς ενώ ειδικά για τον ΟΛΠ επεσήμανε ότι «πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη και «δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του» και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη. Ερωτηθείς ο κ. Δρίτσας για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό ο ίδιος απάντησε ότι «οι πιέσεις είναι προφανείς».