Δραγασάκης: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα ούτε υποκύπτει σε εκβιασμούς

Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς ξεκαθάρισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάνης Δραγασάκης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πενταμερούς στο Βερολίνο. Μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς που διεξάγεται στην Αθήνα, ο κ. Δραγασάκης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την οποία όπως διευκρίνισε «είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η συμφωνία πρέπει να έχει «σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» αλλά και «χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016» και πρόσθεσε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων». Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουμε και θα εφαρμόσουμε θα αποκαθιστούν τις αδικίες και τις ανισότητες που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, επέμεινε στην αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού οι οποίες, όπως τόνισε «θα επιφέρουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος».