Στ. Θεοδωράκης: Να τελειώνει το μαρτύριο της σταγόνας

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, “να κάνει μια τολμηρή κίνηση, και να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας που ζουν οι Έλληνες”. Ακολούθως σημείωσε πως “τα σύννεφα πάνω από τη χώρα πληθαίνουν και δεν νοείται άλλη καθυστέρηση”.

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Είδαμε τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας. Υπάρχουν αναταραχές στα Σκόπια. Και υπάρχουν και μικρά σύννεφα στη σχέση μας με την Τουρκία. Ξαναθυμούνται μερικά πράγματα που νομίζαμε ότι είχανε τελειώσει. Άρα είναι και εθνική ανάγκη -πέρα από οικονομική ανάγκη-να τελειώνουμε γρήγορα με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι κάτι αρνητικό, κάτι εξευτελιστικό να χρειάζεται η κομματική πειθαρχία για να αποφασίσει μια κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης, ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους».

Τέλος υπογράμμισε: «Το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. Άρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία».