Δεν «βλέπει» συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ο Κ. Χρυσόγονος

Δεν «βλέπει» συμφωνία στον ορίζοντα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στην προκειμένη φάση των συζητήσεων, «η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, πρέπει σίγουρα να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας», τόνισε με νόημα και σημείωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επικρατήσει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας. “Το σχέδιο αυτό φαίνεται πως είναι μόνο για την επόμενη και όχι για την μεθεπόμενη ημέρα” είπε ο κ. Χρυσόγονος και υπογράμμισε ότι μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη «μνημονιακή υποτέλεια» της χώρας.

Αναφορικά με το αν επισήμως λαμβάνει χώρα μια συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της επιστροφής της χώρας στη δραχμή,  ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να έχει μια χώρα εθνικό νόμισμα χωρίς να έχει συναλλαγματικά διαθέσιμα.