Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Τέξας και Οκλαχόμα

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Τέξας και την Οκλαχόμα, ενώ δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων και τρία μικρά παιδιά.

Όπως μεταδίδει το NBC, μεταξύ των νεκρών του Σαββατοκύριακου (23-24/5) βρίσκεται ένας 14χρονος, ενώ πιστεύεται ότι έχει πνιγεί και μια νεαρή κοπέλα που γερνούσε σπίτι της από τον σχολικό χορό.

Ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων έχει επιβεβαιωθεί στην Οκλαχόμα. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα πυροσβέστης, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος και μία 33χρονη γυναίκα, ο  θάνατος της οποίας οφείλεται σε αυτοκινητιστικό λόγω κακοκαιρίας στην Τούλσα.

Σημειώνεται πως στο Τέξας, ανασύρθηκε η σορός ενός άνδρα από περιοχή που είχε πλημμυρίσει λόγω  της υπερχείλισης του ποταμού Μπλάνκο.

Στο Ούιμπλερλεϊ του Τέξας, παρασύρθηκαν από τα νερά και καταστράφηκαν περίπου 350 με 400 σπίτια εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η στάθμη του ποταμού, Μπλάνκο, ανήλθε τα 12 μέτρα, ενώ συνήθως θεωρείται σε υπερχείλιση όταν βρίσκεται στα 3,9 μέτρα.

Ο ποταμός, Τρίνιτι, προκάλεσε προβλήματα στο Ντάλας, ενώ σε επικίνδυνα επίπεδα έφτασε και η στάθμη των ποταμών, Ρεντ και Ουιτσίτα.