Γ. Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα σενάρια για capital control

Κακόβουλα και ανυπόστατα χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τα σενάρια περί capital control και κατηγόρησε εκείνους που τα διακινούν ότι τα χρησιμοποιούν με τρόπο «καθόλου μα καθόλου υπεύθυνο». «Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να υπάρξει capital control», ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υποστήριξε ότι τέτοια σενάρια χρησιμοποιούνται ως τρόπος πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του Ιουνίου. Όπως γνωστοποίησε, στη διαπραγμάτευση περιμένουν ακόμη ανοιχτά τέσσερα ζητήματα που αφορούν τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η συμφωνία να μη γίνει δεκτή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι πριν φτάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να έχει περάσει πρώτα από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο και πως ο Πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να μην είναι έντιμη και που να μην κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει αν η συμφωνία θα πάει απευθείας στη Βουλή, η θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρόκειται για ζήτημα των οργάνων του κόμματος. «Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από την έκφραση άποψης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».