Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Δεν υπάρχει καμία διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. «Δεν υπάρχουν προθεσμίες. Όσο συντομότερα επιτευχθεί η πρόοδος, τόσο το καλύτερο», δήλωσε με νόημα η κ. Αντρέεβα.

Η κ. Αντρέεβα σημείωσε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή και τόνισε ότι οι εργασίες συνεχίζονται σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, με την πολιτική διάσταση των διαβουλεύσεων να επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων επί τη βάσει ωστόσο της τεχνικής προόδου. Ξεκαθάρισε ότι πρώτα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού και μετά να συγκληθεί το Eurogroup ώστε να αποφασίσει το θέμα των εκταμιεύσεων.

Η κ. Αντρέεβα συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τις επόμενες ημέρες ενώ, αναφερόμενη στην συνάντηση του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, δήλωσε πως οι δύο άνδρες θα αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα.