Παραδοχή Σακελλαρίδη ότι οι δανειστές ζητούν μείωση στους μισθούς

Για πιέσεις εκ μέρους των δανειστών σε ό,τι αφορά τους μισθούς έκανε λόγο ο Γ. Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά του Γ. Βαρουφάκη ότι οι πιστωτές «φθάνουν στο σημείο να ζητούν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ» ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε πως η περικοπή των μισθών είναι μία θέση που έχει εκφραστεί πολλές φορές από τους θεσμούς.

Παράλληλα σημείωσε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων και αύριο τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Τόνισε  ακόμη ότι στις πρόσφατες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα «καθεστώς ασφυξίας» σε ό,τι αφορά το ταμειακό υπόλοιπο του Δημοσίου. Ωστόσο, δήλωσε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να προσπεράσει «αυτό το κόκκινο στα ταμειακά διαθέσιμα» και να καταβάλει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Διοικητή της ΤτΕ ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για το καλό της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ», και κατέληξε λέγοντας ότι αν έχουν ανοίξει κάποια θέματα με τον κ. Στουρνάρα «αυτά δεν έχουν προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».