Βούλτεψη: «Μαύρη Παρασκευή» για την Παιδεία

Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την Παιδεία.

«”Μαύρη Παρασκευή” σήμερα για την Παιδεία και την ελληνική κοινωνία: Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου που διαλύει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να εγκαινιάσει την “Ώρα του Πρωθυπουργού” παραπληροφορώντας», σχολίασε η κ. Βούλτεψη.

Κατηγόρησε παράλληλα τον Πρωθυπουργό ότι «προετοίμασε το έδαφος για την χαριστική βολή στην Παιδεία» την ώρα που η συγκυβέρνηση «με ύποπτη δηλαδή σπουδή, φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει και καταστρέφει ό,τι θετικό επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια».

Όπως παρατήρησε η κ. Βούλτεψη, ο κ. Τσίπρας «ανερυθρίαστα είπε πως δεν καταργούνται τα πρότυπα σχολεία, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα πρότυπα καταργούνται πλην πέντε, τα οποία, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, διατηρούνται “για ιστορικούς και μόνο λόγους”». Ωστόσο, συνέχισε, και αυτά αποδυναμώνονται με την κατάργηση της διαδικασίας της αξιολόγησης «την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ρίξει στο πυρ το εξώτερον».

«Φυσικά, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις αναφορές των υπουργών του περί “χιτλερικών” και περί “ελιτίστικων” σχολείων, υποστηρίζοντας πως ‘η αριστεία είναι ρετσινιά’. Η αλήθεια είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς και τους μαθητές των προτύπων σχολείων της χώρας, γιατί οι υπουργοί του τους κόλλησαν τη ρετσινιά του χιτλερισμού», σημείωσε με νόημα.

Όσο για τα περί «δημοκρατικής» επιλογής των διευθυντών των σχολείων, ο κ. Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τον κομματισμό και τη συναλλαγή στα σχολεία μας. «Όσο για τα περί “δημοκρατικής” επιλογής των διευθυντών των σχολείων, ο κ. Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τον κομματισμό και τη συναλλαγή στα σχολεία μας», κατέληξε.