Βίζερ: «Ο μήνας είναι καλός για συμφωνία».. αλλά όχι στο Eurogroup της 11ης Μάη

Ικανοποιημένος από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης τον τελευταίο καιρό, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Euro Working Group, άνθρωπος – κλειδί στην πορεία των διαπραγματεύσεων αφού είναι επικεφαλής του σώματος που αποφασίζει για τις τεχνικές λεπτομέρειες και εισηγείται στο Eurogroup, Τόμας Βίζερ. Ο κ. Βίζερ, σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει τώρα «όσα περιμέναμε από τις 20 Φεβρουαρίου».

Μάλιστα, προσέθεσε με νόημα ότι … «ο μήνας είναι καλός για συμφωνία». Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι κατά την εκτίμησή του αυτή η συμφωνία δεν θα έρθει στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μάη.

Ο Τόμας Βίζερ, πάντως, εμφανίστηκε απολύτως πεπεισμένος ότι θα επέλθει συμφωνία «στο τέλος», αποφεύγοντας προσεκτικά να ορίσει το πότε.  Συμπλήρωσε επίσης ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit θα ήταν επώδυνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και ότι είναι κάτι που δεν θα το επιθυμούσε ούτε ο ελληνικός λαός.  Ο ίδιος δε δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.