Να μην πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Κ. Ήσυχος

Κατηγορηματικά αντίθετος στην καταβολή της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος. «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Ήσυχος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1, ο κ. Ήσυχος διευκρίνισε ότι «οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για μας» ενώ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στον βασικό πυρήνα του προγράμματός της».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η χώρα θα έχει ανάγκη χρηματοδότησης 20 με 30 δισ. τα επόμενα χρόνια και ζήτησε αλλαγή της «πυξίδας». «Από εκεί και πέρα επιμένω ότι δεν είναι το πρόβλημα της χώρας τα 20 ή τα 30 δισ. που πρέπει να πάρει για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, το πρόβλημα της χώρας είναι να αλλάξει όλη αυτή η πυξίδα που μας οδηγεί σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι “δεν μπορεί η χώρα να δανείζεται συνεχώς για να αποπληρώνει πάλι πίσω δάνεια τα οποία κατά 80-90% αποπληρώναμε με τις δόσεις που παίρναμε”.