Στις 13 Μαϊου η κατάθεση Βενιζέλου-Σημίτη για τις μίζες

Μέσα στον Μάιο θα εξεταστούν στο Εφετείο τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της δεκαετίας του ’90. Το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει στις 13 Μαΐου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στις 20 Μαΐου στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα οι τρεις αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Παραγιουδάκης, Ιωαννίδης και Τζογάνης.

Στο Εφετείο εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η Βάσω Παπανδρέου. Το δικαστήριο έχει κάνει δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για εξέταση των μελών του ΚΥΣΕΑ. Ο κατάλογος των μαρτύρων περιλαμβάνει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθώς και τους τότε Υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου.

Νωρίτερα, πριν ανέβει το δικαστήριο στην έδρα, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα, όταν αυτός μεταφέρθηκε στο δικαστήριο. “Γεια σου, Πρόεδρε” είπε ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. «Γεια σου, Άκη» απάντησε ο κ. Σημίτης.

Στον κ. Βενιζέλο ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε λέγοντάς του «Γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο ήταν απών ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ παρών ήταν και το τότε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, Σωκράτης Κοσμίδης. Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην Υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.