«Σε περίπτωση αδιεξόδου το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης

Εντατικά εργάζεται η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές τις πρώτες ημέρες του Μαΐου δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι επαρκής ώστε να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία “minimum” όπως την χαρακτήρισε, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση ανεπιθύμητου αδιεξόδου, το λόγο να έχει ο λαός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. «Δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και σημείωσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται να ενημερώσει πληρέστερα την κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών για τις πραγματικές της θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, με τη συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε ένας πρώτος συμβιβασμός, εξηγώντας ότι σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει μία συμφωνία-λύση, η οποία δεν θα είναι μια «οποιαδήποτε λύση», αλλά μία βιώσιμη λύση.

Σε ό,τι αφορά στον ανασχεδιασμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι είναι απόρροια της εμπειρίας που απέκτησαν όλο αυτό το διάστημα και πρόσθεσε πως «προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί» και ότι «η δομή μας αντιστοιχείται στις ανάγκες της συγκυρίας».