"Πρώτο βιολί" ο Τσακαλώτος... "στο ράφι" ο Βαρουφάκης

Η απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποφασίστηκε ακόμη η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών, όμως ο συντονισμός της ανατίθεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως ανέφερε το Reuters, κατά την διάρκεια σύσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γ. Βαρουφάκη, τον Ευκ. Τσακαλώτο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά το βράδυ της Κυριακής, εκφράστηκε η στήριξη στον Βαρουφάκη και του ανατέθηκε η εποπτεία μια νέας «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με non paper του Μαξίμου συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.