Τα περί επιστροφής στη δραχμή είναι προσωπική μου άποψη δήλωσε ο κ. Λεουτσάκος

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της πολιτικής η αναφορά του Στάθη Λεουτσάκου για το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm ο κ. Λεουτσάκος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια προσωπική άποψη και όχι άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η δήλωσή του «δεν είναι συντέλεια του κόσμου η νομισματική αλλαγή» δεν είναι η άποψη του πολιτικού χώρου που παλεύει σήμερα για να βρεθεί μια λύση εντός της Ευρωζώνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, βρίσκεται σε ένα πόλεμο, η επιδίωξή της είναι να βρεθεί λύση εντός Ευρωζώνης» και πρόσθεσε πως «δέχεται εκβιασμούς πιέσεις να υποταχθεί από τους δανειστές και υπό αυτούς τους όρους καταθέτω έναν προβληματισμό ότι υπάρχει ζωή και εκτός Ευρωζώνης και δεν μπορούν κάποιοι να εκβιάζουν τη χώρα και έναν ολόκληρο λαό γύρω από την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει οι δανειστές να καταλάβουν ότι μια παραπέρα πίεση και εκβιασμός στην Ελλάδα έχει και αυτή τα όριά της και το κόστος δεν θα είναι μόνο για την χώρα μας αλλά θα είναι κυρίως για αυτούς και ανέφερε ότι «υπάρχουν γερμανικά Ινστιτούτα που δηλώνουν ότι εάν οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης το κόστος της γερμανικής κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τη χρηματοδότηση της χώρας».

Καταλήγοντας ο κ. Λεουτσάκος κατέστησε σαφές πως η πρώτη επιλογή που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.