Μάγεψε το «Φεγγάρι των Λουλουδιών»-Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερπανσέληνο του Μαΐου

Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο προσφέρει το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», η τελευταία υπερπανσέληνος του 2021, που εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ουρανό «λούζοντας» με φως το νυχτερινό τοπίο.

Η πανσέληνος σήμερα βρίσκεται στη κορύφωση της και είναι γνωστή ως σεληνιακή έκλειψη. Το εν λόγω φαινόμενο είναι ιδιαίτερα σπάνιο και προκύπτει όταν η τροχιά του φεγγαριού πλησιάζει προς τη Γη και δίνει την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Μάλιστα, ονομάζεται και Φεγγάρι των Λουλουδιών, καθώς στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

Μπορεί στη χώρα μας να μην απολαύσαμε την έκλειψη, όπως σε άλλες γωνιές του πλανήτη, ωστόσο το θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους της πανσελήνου.

Η μαγευτική αυτή υπερπανσέληνος, η δεύτερη για το 2021, είναι πιο εντυπωσιακή από την πρώτη, του Απριλίου, επειδή η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα. Η επόμενη, τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021, η οποία θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή από τη δεύτερη, θα συμβεί στις 24 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τα φεγγάρια ονομάζονταν στο παρελθόν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η πανσέληνος του Ιανουαρίου, λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια) και Απριλίου λέγεται Ροζ Φεγγάρι.

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, IntimeNews