Βιτριόλι: Σοκαριστικά βίντεο που δείχνουν την καταστροφή που προκαλεί

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από την φρικτή επίθεση που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι, στην Καλλιθέα το πρωί της Τετάρτης πηγαίνοντας στο γραφείο της.

Όπως είπε και η χειρουργός της στο Θριάσειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, “η κοπέλα γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει εντελώς καλά”.

Η χειρουργός εξήγησε πως “Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως. Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια”.

 

Τί είναι όμως το βιτριόλι;

Το θειικό οξύ ή βιτριόλι είναι χημική ένωση με μοριακό τύπο H2SO4. Είναι πλήρως διαλυτό στο νερό σε όλες τις συγκεντρώσεις. Είναι ανόργανο, ισχυρό οξύ, καυστικό (προκαλεί εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα) και όταν είναι θερμό και πυκνό προκαλεί την οξείδωση ενώσεων. Αντιδρά με όλες τις βάσεις και τα δραστικά μέταλλα. Ιονίζεται σε δύο στάδια, με το πρώτο να θεωρείται πλήρης ιονισμός. Έχει πολλές εφαρμογές και είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα της χημικής βιομηχανίας. Η παγκόσμια παραγωγή του το 2001 ήταν 165 Mtn, αξίας 8.000.000.000 δολαρίων ΗΠΑ. Κύριες χρήσεις του είναι τα υγρά μπαταρίας διαφόρων οχημάτων, η κατεργασία ορυκτών, η παρασκευή λιπασμάτων, η διύλιση του πετρελαίου, η κατεργασία αποβλήτων και η χημική σύνθεση. (Wikipedia)

 

Στα ακόλουθα βίντεο θα δείτε τις καταστροφές που προκαλεί το βιτριόλι στις επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή: