Ανοιχτό το ενδεχόμενο "απόπειρας ανθρωποκτονίας" της 34χρονης - "Η εικόνα της δεν θα της αρέσει" δηλώνει η χειρουργός

Οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το πρωί της Τετάρτης

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε το μεσημέρι της Παρασκευής η 34χρονη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το πρωί της Τετάρτης 20/5, προκειμένου οι γιατροί να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν το αριστερό της μάτι, το οποίο έχει υποστεί πολύ σοβαρή βλάβη.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τους γιατρούς, το 20% του σώματός της έχει υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα από το καυστικό υγρό, με το μεγάλο πρόβλημα να υφίσταται στην αριστερή της πλευρά.

 

“Το ξέρει και η ίδια ότι δεν θα γίνει τελείως καλά”

Η κυρία Καλοφώνου, χειρούργος της άτυχης Ιωάννας, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στο πρόσωπό της μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA με τον Ν. Ευαγγελάτο, αναφορικά με την πορεία αποκατάσταση των τραυμάτων. Ειδικότερα ανέφερε:

«Αφαιρέσαμε κάποια τμήματα από το νεκρό δέρμα. Υπάρχει μια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Καλύψαμε με κάτι που αποκαλούμε τεχνητό δέρμα, αυτό θα τη δώσει μια καλή βάση για την αποκατάστασή της σε δεύτερο χρόνο. Ήταν ένα χειρουργείο που έπρεπε να γίνει. Το βαθύ έγκαυμα πρέπει να χειρουργείται άμεσα.

Σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόσωπο και γιατί ήταν το πιο βαθύ και το πιο επείγον. Το μάτι της είναι καλύτερα από ότι περίμενα, κάθε μέρα αξιολογείται.

Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως. Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια. Την έχω ενημερώσει, συζητήσαμε λίγο. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός, ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει θα την ταλαιπωρήσει για καιρό». (in.gr)

 

“Απόπειρα δολοφονίας” λένε οι συνάδελφοί της 

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, στο πλευρό της Ιωάννας βρίσκονται η μητέρα και ο δίδυμος αδερφός της, αλλά και ένα ολόκληρο επιτελείο γιατρών, πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Συνάδελφός της, μιλώντας στην ιστοσελίδα, δήλωσε:

«Εγώ ήμουν στο γραφείο όταν με πήρε μία συνεργάτης μου τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στο φαρμακείο όταν πήγε η Ιωάννα ουρλιάζοντας από τους πόνους. Μου είπε ότι κάποια περιέλουσε την Ιωάννα με οξύ, κινητοποιηθήκαμε και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ σοκαριστικό αυτό για εμάς, ήταν μια απόπειρα δολοφονίας ξεκάθαρα. Αυτή η γυναίκα ήταν κρυμμένη στα σκαλοπάτια, μάλλον ήξερε ότι θα μπει η Ιωάννα μέσα στην πολυκατοικία, πετάχτηκε ξαφνικά από τα σκαλοπάτια και έριξε το οξύ πάνω στην Ιωάννα» 

Το protothema.gr συνομίλησε και με τον δικηγόρο κ. Απόστολο Λύτρα, ο οποίος ανέφερε όσα κατάφερε να του πει η Ιωάννα.

«Στο πλευρό της είναι ο δίδυμος αδερφός της και η μητέρα της , οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία της υγείας της. Στη σύντομη συνάντησή που είχα με την κοπέλα, μου είπε ότι τη στιγμή που περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας το ασανσέρ για να μπει μέσα και να ανέβει στον όροφο όπου βρίσκεται η δουλειά της, ξαφνικά πετάχτηκε μάλλον μια γυναίκα και της πέταξε κάτι στο πρόσωπο. Δεν γνωρίζει το λόγο που της επιτέθηκε και είναι σοκαρισμένη».

 

“Μπορεί να είναι και άνδρας”

Πριν από λίγο, ο κ. Λύτρας ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ν. Χατζηνικολάου, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθότι όταν το καυστικό υγρό βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει και θάνατο.

Ο ρεπόρτερ του σταθμού, Μανώλης Ασαριώτης, ανέφερε στο δελτίο ότι ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για γυναίκα, αλλά μπορεί να είναι και άνδρας, καθώς οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να απομονώσουν κάποιο πλάνο μαυροντυμένης γυναίκας. Το ίδιο μετέφερε και ο δικηγόρος κ. Λύτρας, δεδομένου ότι η 34χρονη θεωρεί “μάλλον ότι το άτομο που της επιτέθηκε είναι γυναίκα”.