Φλαμπουράρης: Δύσκολη η μάχη με τους δανειστές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος άφησε ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 για τη  διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Συγκεκριμένα ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό», ενώ την ίδια ώρα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών σημειώνοντας με νόημα πως δεν «έχουν κανένα νόημα».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο Υπουργός Επικρατείας μίλησε για δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τους δανειστές και υπογράμμισε ότι «οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, η οποία ασκεί κριτική στη νέα κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας με νόημα ότι «μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;» ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας πως θα «καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό. Το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο».

Ο Υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε κάποια θέματα υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά. Η εντολή που πήραμε από το λαό είναι συμφωνία, παραμονή στην Ε.Ε. και εντός του ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των μεταναστών ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι το «πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Λύση δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας. Πρέπει να βρει λύση η Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα “είτε θα πρέπει να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, είτε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για τις πέντε – δέκα μέρες που θα μένουν εδώ”.