Χατζηδάκης: «Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική, αλλά δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ»

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού να πλησιάζει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

Ο υπουργός, μιλώντας την Δευτέρα στο MEGA, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1 Απριλίου, τόνισε πως «Δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός».

Χατζηδάκης: Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τον εισαγόμενο πληθωρισμό

Ο κ. Χατζηδάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από την παραφιλολογία της αύξησης του κατώτατου μισθού τόνισε πως δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ, καθώς όπως υπογράμμισε «τα 800 ευρώ θα ήταν αύξηση 12%», αναφέροντας μάλιστα πως πρέπει να ληφθούν υπόψιν τόσο το ύψος του πληθωρισμού όσο και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων.

«Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.