Άνω του 600% οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα - Αύγουστος στην Κρήτη το όνειρο για τους Βρετανούς
Η Κρήτη μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών και για τους Βρετανούς.
Θεαματικά αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300% οι κρατήσεις για πτήσεις και κατά περισσότερο από 600% για διακοπές, σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την EasyJet, μετά την παρουσίαση των σχεδίων της Βρετανίας για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, με την Κρήτη να περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ εκείνων που θέλουν να ταξιδέψουν και προγραμματίζουν διακοπές για τον Αύγουστο.
Η αεροπορική εταιρεία που έχει έδρα στη Βρετανία διευκρίνισε ότι τα ταξίδια σε παραλιακούς προορισμούς όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών μεταξύ των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.
Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες.
Οι κρατήσεις αυτές έγιναν παρά την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά ακριβώς το πώς και πότε θα μπορούν να ξανανοίξουν τα διεθνή δρομολόγια.
Οι παραθεριστές θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου όταν η κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της για τα ταξίδια. Αυτή ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση βάσει του lockdown στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου.
Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.
Αυτό δίνει πολλές ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, ότι η Βρετανία θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς για την τήρηση καραντίνας και να επιτρέψει τα ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.
Οι ξένες κυβερνήσεις χρειάζεται επίσης να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν χώρες χωρίς να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα. Επί του παρόντος η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω των νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.