Η Α.Μέρκελ επιμένει στην πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα

Για ακόμα μια φορά η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επανέλαβε τις “κόκκινες γραμμές” που θέτει στην Ελλάδα, ενόψει του αυριανού, (11/02), έκτακτου Eurogroup.

Από τον Καναδά που βρίσκεται η γερμανίδα Καγκελάριος, έθεσε το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

“Η συνεργασία μας στην Ε.Ε. βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα”, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η Α.Μέρκελ, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως και ο ελληνικός λαός το ίδιο επιθυμεί.

Σε σχέση με την αυριανή διαπραγμάτευση και το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. στις 12 Φεβρουαρίου, η Α. Μέρκελ κάλεσε ξανά, την Αθήνα να παρουσιάσει “συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα”.