Οζμπορν: Κάλεσα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα- Συνάντηση Βαρουφάκη το απόγευμα με 100 τραπεζικά στελέχη στο Σιτι

Μεγάλο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία δημιουργεί η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη όπως υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν μετά το πέρας της συνάντησής του με Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα και χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως εποικοδομητική. Σύμφωνα με το Reuters o βρετανός υπουργός κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό σημείωσε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι ξεκάθαρο ότι η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία. Κάλεσα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα αλλά είναι, επίσης, σημαντικό η Ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη».

Τo Reuters μεταδίδει, επίσης, ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με 100 τραπεζικά και χρηματιστηριακά στελέχη στο Σίτι του Λονδίνου. Επικαλούμενο ανώνυμη πηγή το διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης θα πει στους μεγάλους επενδυτές και τους τραπεζίτες ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς επιβάρυνση για τους ιδώτες επενδυτές.

«Θα είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε το Ελληνικό χρέος με τέτοιους όρους που δεν θα έχουν επιβλαβείς συνέπειες ειδικά για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων» δήλωσε η ίδια πηγή. «Το μήνυμα θα είναι ότι είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ακούσουν τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού παρά άλλες φωνές» συμπλήρωσε η πηγή.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο Channel 4 ότι αναμένει να επιτευχθεί πολύ γρήγορα συμφωνία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. «Θα υπάρξει συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία θα επιλύσει το ελληνικό ζήτημα μια για πάντα», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.