Άρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί - Ξεχάστε την επιστροφή φόρου αν χρωστάτε ΕΝΦΙΑ

Αν περιμένατε κάποια επιστροφή φόρου, αλλά χρωστάτε ΕΝΦΙΑ, ξεχάστε την πια!

Από σήμερα αρχίζουν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ, για όσα εκκαθαριστικά εκδόθηκαν τέλη Αυγούστου.

Έτσι 2 στους 3 φορολογούμενους που ανέμεναν επιστροφή φόρου εισοδήματος, αλλά έχουν ακίνητα, δεν θα δουν τελικά ζεστό χρήμα στα χέρια τους.

Ήδη από χθες άρχισαν να ενημερώνονται με ηλεκτρονικά μηνύματα για τον συμψηφισμό, σχεδόν 580.000 πολίτες. Σε περίπτωση που υπάρχει υπόλοιπο φόρου για πληρωμή, αυτό θα εμφανίζεται στην «ταυτότητα οφειλής», που υπάρχει σε κάθε προσωπικό λογαριασμό στο Taxisnet.

Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να «σβήσει» χρέη τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ και να φτάσει στον στόχο αποπληρωμής 1,2 δισ. ευρώ από τα 5,4 δισ. που χρωστά στους ιδιώτες. Κάτι που είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να εγκρίνουν οι δανειστές την επόμενη δόση των 800 εκατ. ευρώ.

Έτσι από τους 958.425 φορολογουμένους που δικαιούνται φέτος επιστροφή φόρων εισοδήματος, συνολικού ύψους 366,5 εκατ. ευρώ, το 60% αυτών ξεχνάει αναγκαστικά την επιστροφή φόρου, που φτάνει συνολικά τουλάχιστον τα 200 εκατομμύρια.